Montessori- en voltijds hoogbegaafden onderwijs.

BOB1

Deze groep wordt gedraaid door Thari van der Made (maandag, dinsdag) en Debby Kleemans-Radstake (donderdag, vrijdag).
 

Even voorstellen: Thari van der Made

Even voorstellen: Mijn naam is Thari van der Made. Ik ben 31 jaar en ik woon sinds 2011 in Breda, samen met mijn vriend Joey. Dit wordt mijn vierde jaar als leerkracht. De eerste drie jaar heb ik op een Montessorischool in Spijkenisse gewerkt, in de middenbouw. Voordat ik leerkracht werd, heb ik een aantal jaar leerlingen met leerproblemen begeleid. 

Ik ben heel blij dat ik vanaf dit schooljaar aan de slag mag gaan op de Montessorischool in Breda, en niet alleen omdat het me heel veel reistijd gaat schelen! Ik vind de sfeer op school fijn en ik heb veel zin om samen met Lily de leerlingen van MB2 te mogen gaan begeleiden. Ik werk op woensdag t/m vrijdag in MB2. 

Maandag en dinsdag werk ik in OB1, met mijn duo-collega Debby Radstake. De onderbouw wordt een nieuwe uitdaging voor mij, maar ik heb er alle vertrouwen in dat het goed gaat komen. Debby is een ervaren onderbouwleerkracht. Ook al is het jaar nog maar net begonnen; ik heb al veel geleerd van Debby en ik ga vast nog veel meer leren van haar. Ik heb er zin in.

Op school vind ik het belangrijk dat kinderen 'leren leren'. Als iets moeilijk of lastig is, kun je verschillende dingen doen, maar opgeven…liever niet. Samen met de leerlingen ga ik die uitdagingen aan. Ik wil ze leren welke stappen ze kunnen nemen als iets lastig is. En; fouten maken moet! Als je aan het leren bent, moet je door 'de leerkuil'. Leren is geen gebaande weg rechtdoor, af en toe zit er een flinke kuil in de weg. Daar moet je doorheen om steeds een beetje beter te worden in hetgeen je aan het leren bent.

Daarnaast vind ik het belangrijk dat kinderen weten wat ze leren en waarom ze dat leren. Welk doel hebben ze voor ogen? Wat kan gebruikt worden om dat doel te bereiken? Ik geef liever geen kant-en-klare antwoorden op vragen van kinderen, maar ik probeer ze in een gesprek zelf achter het antwoord op hun vraag te laten komen. 

In mijn vrije tijd sport ik graag. Ik doe nu ruim 3 jaar aan Crossfit en daar hoop ik dit jaar weer wat meer tijd voor te hebben. Ik spreek graag af met vrienden en ik probeer mijn broer, zus, vader en moeder ook wekelijks te zien. Al is het maar omdat ik twee heel schattige nichtjes van 1,5 jaar en een half jaar heb, die kan ik niet te lang missen!

In de vakanties gaan mijn vriend en ik graag op reis, het liefst zijn we dan in de natuur en maken we lange wandelingen. Wat is er toch veel moois op de wereld, zo bijzonder. Af en toe een stedentrip slaan we ook niet over, maar wat mij betreft dan het liefst naar Spanje, want dan kan ik mijn Spaans oefenen.

Hoe blijft u op de hoogte?

Regelmatig zult u een klassenmail ontvangen met mededelingen en andere actuele zaken. Op Parro verschijnen wekelijks foto's van activiteiten in de klas. Voor de algemene zaken in de klas, ontvangt u aan het begin van het schooljaar het middenbouw-informatieboekje. Een klas-appgroep voor ouders is op eigen gelegenheid op te starten, maar hier neem ik geen deel aan. 

Hoe neemt u contact met mij op?

Heeft u een korte vraag of mededeling voor mij, dan is e-mail de makkelijkste en snelste manier om contact op te nemen. Mijn adres is: thari.van.der.made@montessoriplus.nl 

Ik lees dagelijks mijn e-mail; ook (als ik thuis ben) in het weekend! Ik streef er naar om via de mail z.s.m. te reageren. Gelieve geen ziekmeldingen naar bovenstaand e-mailadres sturen, maar naar het e-mailadres van school.

Belangrijk: e-mail is niet altíjd de beste keuze. Maakt u zich ergens zorgen over of heeft u een vraag over het functioneren van uw kind in de klas, dan stel ik het op prijs als u mij even persoonlijk aanspreekt.

U kunt dan het beste direct na schooltijd even naar de klas komen of 's ochtends aangeven, dat u na schooltijd even met mij wilt spreken.  Als er meer tijd nodig is kunt u natuurlijk ook een afspraak voor een andere dag maken.

Ik hoop dat we er samen een leuk en leerzaam schooljaar van gaan maken voor uw kind!

 

Even voorstellen: Debby Kleemans-Radstake

Dit schooljaar wordt mijn eerste jaar op de Montessori+ school in Breda en ik kijk er erg naar uit om er samen met kinderen, collega's en u als ouders een fijn jaar van te maken. 

Hiervoor heb ik 18 jaar gewerkt als stamgroepleider op een Jenaplanschool. Ik heb daarbij ervaring opgedaan in alle bouwen, en het meest recent in de onderbouw. 

Ik vind het werken met kleuters heerlijk. De spontaniteit,  creativiteit en verwondering van deze leeftijdsgroep maken van het werken een feestje. 

Zowel in theorie als nu in de praktijk merk ik dat mijn Jenaplanachtergond ook in het Montessori onderwijs prima tot zijn recht komt. De basishouding van de leerkracht en veel pedagogische principes komen grotendeels overeen. In beide varianten staat het kind centraal bij het werken in de groep. Ik werk graag vanuit vertrouwen in de groeikracht van uw kind, en hoop dat u en uw  kind dat ook gaan ervaren. 

Vanuit vertrouwen kun je vrijuit ontwikkelen! 

Taalontwikkeling is in de loop van de jaren mijn passie en specialisme geworden.  U zult in onze klas dan ook vaak prenten- en andere boeken tegenkomen. 

Via Oost-Brabant ben ik naar Den Bosch gekomen, toen naar Tilburg verhuisd en sinds enkele jaren woon ik met mijn man in Prinsenbeek. 

Ik ben moeder van twee jonge kinderen, Vick van twee en Cis van één. Ook thuis geniet ik volop van het opgroeien van onze twee jongens. We gaan er graag  met z'n allen op uit, en ook thuis is de boekenkast goed gevuld! 

Samen met Thari ga ik nu op donderdag en vrijdag onderbouw 1 draaien. We hebben tijdens de vakantie al met veel plezier de klas ingericht en vullen elkaar qua kennis en kunde mooi aan. We hebben er zin in!

U kunt mij bereiken per e mail: debby.radstake@montessoriplus.nl. Ook op mijn vrije dagen probeer ik geregeld mijn mail te lezen, maar zal Thari uiteraard uw eerste aanspreekpunt zijn. Liever nog spreek ik u persoonlijk. Dat kan zijn 's morgens voor een korte mededeling of 's middags als er meer tijd nodig is.